Handbalsters winnen burenruzie van Duitsland voor EK-kwalificatie

Boris (borisz)

De Nederlandse handbalsters hebben donderdag het derde duel in de EK-kwalificatie gewonnen. Oranje zette Duitsland in Krefeld met 25-31 opzij. Bij het debuut van de Zweed Per Johansson als bondscoach was Bo van Wetering met zes doelpunten de topscorer van Oranje. Dione Housheer en Larissa Nusser waren beiden goed voor vier doelpunten.

Halverwege leidde Duitsland nog met 12-10. Dat was vooral te danken aan een reeks reddingen van de 23-jarige keepster Katharina Filter, die mocht starten van de Nederlandse bondscoach Henk Groener. In de tweede helft stelde het Nederlands team orde op zaken. Oranje nam mede door een aantal succesvolle tegenstoten het initiatief over en liep uit naar 25-31.

Oranje is door de zege op Duitsland nog foutloos in de kwalificatie voor het EK van 2022. Nog voor het teleurstellend verlopen WK werden Belarus (38-27) en Griekenland (14-35) simpel aan de kant gezet.

Zaterdag staan Nederland en Duitsland opnieuw tegenover elkaar. Beide landen treffen elkaar in een uitverkocht Topsportcentrum in Rotterdam. Oranje hoeft niet te vrezen voor het mislopen van het EK. Door de uitsluiting van Belarus wegens de Russische inval in Oekraïne, is er in de groep alleen nog concurrentie van Griekenland. De beste twee landen gaan door.