Sterke Van Vleuten klopt Vollering in de sprint en wint Omloop Het Nieuwsblad

H.Vviv

Annemiek van Vleuten heeft de Omloop het Nieuwsblad op haar naam geschreven. De 39-jarige Nederlandse won in een lange sprint van haar landgenote Demi Vollering. Lorena Wiebes maakt het podium compleet in de Belgische klassieker.

De wedstrijd voor vrouwen ging over 128 kilometer. Nadat een zestal vroege vluchters was teruggepakt, reed er op de kasseienweg Haaghoek weg. Met daarbij Wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk (Trek), vicewereldkampioene Marlen Reusser (SD Worx), Liane Lippert (DSM) en Anna Henderson (Jumbo-Visma). Een sterke kopgroep en de vier rensters namen een voorsprong van één minuut, maar door Movistar het team van Van Vleuten werd de voorsprong gehalveerd.

Op de Muur van Geraardsbergen versnelde Van Vleuten vanuit het peloton en snel had ze gat gedicht naar de sterke kopgroep samen met Demi Vollering. Op de laatste helling van de dag, de Bosberg, versnelde de 39-jarige Nederlandse nog eens en opnieuw kon alleen Vollering volgen op de kasseienklim.

De twee hadden een klein gaatje bovenop de Bosberg, waarna Van Vleuten het gaspedaal indrukte. Vollering nam niet over bij Van Vleuten, doordat met Lotte Kopecky een snelle ploeggenote in de groep daarachter zat. Van Vleuten moest in laatste twaalf kilometer alles alleen doen en de verwachting was dan ook dat Vollering het in de sprint eenvoudig zou afmaken. Maar met een lange sprint dacht Van Vleuten daar anders over en pakte de zege in Ninove voor haar veertienjarige jongere landgenote. In de sprint om de derde plaats maakte Wiebes het Nederlands podium compleet.