Jakobsen sprint naar dagzege in openingsetappe Algarve

H.Vviv

Fabio Jakobsen heeft de openingsrit in de Volta ao Algarve gewonnen. In de massasprinter was de Nederlander van Quick-Step Alpha Vinyl de snelste voor de Belg Jordi Meeus en de Fransman Bryan Coquard.

In de eerste etappe in de Ronde van de Algarve stond een vlakke etappe op het programma van bijna 200 kilometer van Portimão naar lagos. De ploeg van Jakobsen hield de controle in het peloton en ruim voor de streep waren de vroege vluchters ingerekend.

Door een grote valpartij op dertien kilometer van de streep mocht een groep van vijftig renners voor de dagzege gaan strijden. Quick-Step Alpha Vinyl trok de sprint aan voor Jakobsen, waarna de Nederlander zonder veel moeite afmaakte voor Meeus en Coquard. Voor Jakobsen was het alweer zijn derde seizoenszege van het seizoen, nadat hij eerder al twee etappes wist te winnen in de Ronde van Valenica.

In de Ruta del Sol pakte Rune Herregodts verassend de dagzege. In de Spaanse rittenkoers maakte de 23-jarige Belg deel uit van een vroege kopgroep die bestond uit acht renners. Het peloton misrekende zich waarna Herregodts het in een sprintje won van de Amerikaan Stephen Bassett. Herregots is ook de eerste leider in de Ruta del Sol.