Ondanks noodverordening weer steekpartij in AZC, Budel is er klaar mee

Jippie

Bij een vechtpartij in het asielzoekerscentrum van Budel is een 24-jarige man in zijn been gestoken. De politie kon snel een verdachte oppakken. De vechtpartij begon rond 20.30 uur.

Het slachtoffer is door de politie naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is een man van 19, meldt Omroep Brabant. Het is vaker onrustig in het AZC in Budel: in drie maanden tijd hebben er zeven steekpartijen plaats gevonden. Het incident van afgelopen avond was het eerste sinds de gemeente de veiligheidsmaatregelen had aangescherpt.

Na meerdere ernstige geweldsincidenten is Budel klaar met het AZC. Een meerderheid van de Cranendonckse gemeenteraad wil dat het asielzoekerscentrum de deuren sluit. Maar, dat is niet de oplossing, zegt Martijn van der Linde van Stichting Vluchtelingenwerk. Bovendien kan de gemeente niet zomaar af van het azc: de vergunning loopt tot 1 juli 2024.

De verantwoordelijken voor alle ellende in Budel zou een groep jonge zogenoemde veiligelanders zijn. Dat zijn mensen die in principe veilig terug kunnen naar het land van herkomst.