Groepsfase curlingtoernooi bereikt tweede helft

Mexicanobakker

De curlingheren zijn vandaag over de helft van de groepsfase, de dames precies op de helft. Dit betekent dat er steeds meer tekening komt in welke landen doorgaan naar de halve finale. Slechts vier plekken zijn beschikbaar.

Zweden is bezig aan een sterk toernooi bij de heren en gaat naar de vijfde overwinning. Daarmee komt de halve finale steeds dichterbij. In het laatste end stond het 4-4 met de laatste steen voor de Noorse tegenstanders, maar met twee gestolen punten wonnen de Zweden toch opnieuw. Groot-Brittannië heeft twee keer gewonnen en voegt zich dicht achter de Zweden. Tegen China scoorden de britten maar twee keer, maar dat waren wel een vierpunter en een driepunter: 7-6. Later op de dag ging ook Denemarken aan de zegekar met een ruime 8-2 overwinning. China had sowieso een slechte dag, want er werd met 6-8 van de Verenigde Staten verloren.

Amerika zelf recupereerde daarmee van een nederlaag tegen Canada met maar liefst 5-10, waarmee ze uitzicht houden op de playoffs, al staat Canada er nu beter voor met 3 overwinningen en 2 nederlagen, waar de VS er één meer heeft. Ook het team van de ROC en Zwitserland staan op 3 overwinningen. ROC won van Italië met 10-7, in een wedstrijd met in totaal vijf scores van drie. Italië verraste daarna wel met hun eerste overwinning tegen Zwitserland. In de eerste helft ging het gelijk op, maar vanaf end zes liep Italië weg tot 8-4. Noorwegen heeft een moeizame positie, terwijl China, Italië zelf en ook het nog puntloze Denemarken wel kansloos lijken.

Bij de vrouwen was er één wedstrijdronde. De toplanden bij de mannen waren heir vandaag óók de winnende landen: Zweden won met maar liefst 10-4 van de Verenigde Staten, vooral door een sterk achtste en negende end. Ditzelfde gebeurde bij Zwitserland - Canada: Twee gestolen tweepunters leidde tot een 8-4 nederlaag voor Canada. Groot-Brittannië won met 7-2 tegen Denemarken, die totaal geen kans hadden. Zuid-Korea vergat zichzelf in een goede positie te krijgen tegen China. De Koreanen begonnen sterk, maar na negen ends stonden ze met 5-4 achter. In het laatste end was er de score, maar het extra end ging tóch verloren.

Zwitserland blijft foutloos bij de dames, terwijl het vandaag niet spelende Japan ook pas één nederlaag mag opschrijven. De Verenigde Staten hebben hun goede positie wat minder goed gemaakt en hebben net zals Zweden en de Britten 3 overwinningen en 2 nederlagen, met de Koreanen daar achter. Voor Canada, Denemarken en ROC lijkt het al een hele kluif te worden om nog de halve finales te bereiken.