Pijnlijke uitschakeling Van de Zandschulp in Rotterdam

Boris (borisz)

Botic van de Zandschulp is er donderdag niet in geslaagd om de kwartfinales van het World Tennis Tournament in Rotterdam te bereiken. De Nederlander ging met 6-1, 4-6 en 4-6 onderuit pijnlijk tegen Jirí Lehecka.

De 26-jarige Van de Zandschulp begon nog sterk in Rotterdam en pakte de eerste set een half uur naar zich toe getrokken. De tweede set ging tot 3-4 gelijk op, maar Lehecka had vervolgens aan één break voldoende. Van de Zandschulp (ATP-51) werd ook in de eerste game van set drie direct gebroken. Laat in de set maakte hij die break ongedaan, maar vervolgens leverde hij zijn eigen service direct weer in.

Qualifier Lehecka (ATP-137) neemt het in de kwartfinale op tegen Lorenzo Musetti. De Italiaanse nummer 63 van de wereldranglijst won woensdag in drie sets van Hubert Hurkacz, de nummer elf van de mondiale ranking. Lehecka had in de eerste ronde al verrassend Denis Shapovalov naar huis gestuurd. Van de Zandschulp won in de eerste ronde eenvoudig van de Spanjaard Bernabé Zapata Miralles.

Donderdagavond komt Tallon Griekspoor nog in actie in Ahoy, tegen de Hongaar Márton Fucsovics. Hij kan de eerste Nederlander in de kwartfinales van het ATP500-toernooi worden sinds Robin Haase in 2018. De Hagenaar verloor toen van Roger Federer, die uiteindelijk ook het toernooi wist te winnen.