Curlingmannen begonnen aan olympisch toernooi

Mexicanobakker

Nadat Italië eergisteren het Olympisch goud bij de gemengde dubbels wist binnen te halen was er tijd voor een halve dag rust in het curlingtoernooi, maar gisteren tegen het eind van de dag begonnen de curlingmannen aan hun toernooi. Vier wedstrijden werden gespeeld. Hierbij worden tien ends gespeeld, in plaats van de acht ends bij het dubbeltoernooi.

Alle wedstrijden lagen redelijk dicht bij elkaar. Canada en Denemarken hielden elkaar vijf ends behoorlijk in evenwicht: 4-5. Daarna liep Canada echter weg met een score van 2 en 3 punten in end 6 en 8. Dit leverde de Canadezen een 5-10 overwinning op. De andere wedstrijden lagen nog langer dicht bij elkaar. China-Zweden was een wedstrijd die de Zweden normaal binnen moesten halen, maar het duurde lang om echt de voorsprong te pakken, maar na acht ends stond het 5-4 voor Zweden, die ook de laatste steen hadden. Door een nulscore in end 9 mochten de Zweden daar het laatste end mee in gaan en ze faalden niet.

Noorwegen had het niet makkelijk tegen Zwitserland, maar door de wedstrijd heen hadden ze een paar gestolen punten die tot een beslissende voorsprong wisten te leiden: 7-4. Het team van het Russisch Olympisch Comité moest tegen de Verenigde Staten en daar was een extra end vereist: Daar trok Team USA aan het langste eind met een beslissende score en een 6-5 overwinning.

Vandaag wordt de tweede ronde gespeeld en zijn ook de vrouwen aan hun toernooi begonnen, zij speelden vannacht de eerste wedstrijd en spelen vanmiddag opnieuw.