Ajax duidelijk te sterk voor Vitesse en staat in halve finale bekertoernooi

H.Vviv

Ajax heeft zich woensdagavond op overtuigende wijze geplaatst voor de halve finales van het KNVB-bekertoernooi. De Amsterdammers waren in eigen huis veel te sterk voor Vitesse en won met 5-0.

Vooraf ging het vooral de situatie over het vertrek van directeur voetbalzaken Marc Overmars, maar in het veld was er weinig van te merken. Na iets meer dan een kwartier kwam Ajax op voorsprong. Uit een tegenaanval stuurde Dusan Tadic Antony diep waarna de Braziliaan de bal met zijn linkervoet de bal in de verre hoek legde.

Sebastian Haller zorgde na een half uur spelen voor de 2-0. De Ivoriaanse spits ronde een knappe aanval in de korte hoek af. 2-0 was het bij rust, maar ook in de tweede helft was Ajax duidelijk veel te sterk voor Vitesse. Snel in de tweede helft rondde Haller voorzet knap af en maakte zijn tweede van de avond. Daarna schoot Tadic op prachtige wijze de 4-0 binnen vanuit een vrije trap. De 5-0 kwam op naam van Antony die de bal opnieuw met zijn linkerbeen de bal in de verre hoek legde.

Vitesse kon daar niks tegenover brengen en mocht van geluk spreken dat het in de Johan Cruijff Arena 5-0 bleef, waardoor het bekeravontuur van de Arnhemmers voorbij is. Ajax speelt in de halve finales een uitwedstrijd.