Schansspringer Lindvik wint laatste pre-olympische wedstrijd, ook Kriznar wint

heywoodu

Ook voor de schansspringers zit de laatste pre-olympische World Cup-wedstrijd er inmiddels op. In het Duitse Willingen kwamen de vrouwen in actie, zonder de positief getestte Nederlandse Oostenrijkse Marita Kramer, gevolgd door de mannen.

Vrouwen
Zonder de Oostenrijkse vrouwen werd het veld redelijk gedecimeerd, en vanwege de harde wind bleef het ook nog eens bij één wedstrijdronde. Nika Kriznar was de beste: de Sloveense bleef met een geweldige sprong van 151 meter nét voor de Duitse Katharina Althaus. Plek drie was voor de Russische Aleksandra Kustova en haar 150 meter, haar eerste podiumplek na acht jaar in de World Cup te hebben gesprongen. De Française Josephine Pagnier pakte een verrassende vierde plek, voor Ema Klinec en Ursa Bogataj uit Slovenië.

Mannen
Twee wedstrijdrondes leken er inmiddels wel in te zitten, in de eerste was de Sloveen Cene Prevc voor de verandering eens de beste, gevolgd door de Japanse veteraan Daiki Ito. Thuisspringer Markus Eisenbichler stond op de derde plek, gevolgd door Yukiya Sato uit Japan, landgenoot Karl Geiger en de Noor Marius Lindvik - vanaf plek zeven en acht, met de Oostenrijker Thomas Lackner en de Noor Halvor Egner Granerud, werden de verschillen wel vrij fors.

Granerud leverde in de finaleronde een plekje in bij de Japanner Ryoyu Kobayashi, Lackner verloor drie plekken en Lindvik hield zijn plek wel vast. Geiger kwam achter de Noor terecht, Sato moest dan weer zes posities inleveren en Eisenbichler verloor er negen. Veteraan Ito kon het niet helemaal bolwerken, maar met zes verloren plekken zette hij wel zijn beste resultaat in lange tijd neer. Cene Prevc mocht het afmaken, maar dat lukte net niet: hij werd derde, wel genoeg voor een glimlach, want de jongere broer van oud-Vierschansenwinnaar en oud-World Cup-kampioen Peter Prevc pakte zijn eerste podiumplek, achter Lindvik en Geiger.