Verdachte aangehouden voor dood Paolo Moroni

qltel

De overleden man, die donderdagavond in een appartement aan de VOC-kade in Amsterdam werd gevonden, is de 42-jarige Italiaan Paolo Moroni. De politie gaat uit van een misdrijf, volgens AT5 op haar website.

Paolo Moroni woonde sinds 2009 in Nederland, nadat hij in de jaren daarvoor in Duitsland en Zwitserland had gewoond en gewerkt. Moroni was een computeringenieur en woonde in een nieuw appartementencomplex, meldt Het Parool.

Moroni is geboren en getogen in het dorp Allumiere in de provincie Rome, ten noordwesten van de Italiaanse hoofdstad, waar hij aan de universiteit studeerde.

De familie kon het slachtoffer sinds zondag niet meer bereiken. Een broer omschrijft Moroni in Italiaanse media als ‘sereen en vredig’. “Ik heb hem nooit verdrietig gezien.” De advocaat van de familie spreekt van een moord. Naasten van de man komen dinsdag naar Amsterdam.

Update 11:10 uur:
De recherche heeft dit weekend een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van Paolo Moroni. De aangehouden verdachte is een 38-jarige man uit Rotterdam. De man zit in alle beperkingen, wat betekent dat hij enkel contact mag hebben met zijn advocaat. Op dinsdag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.