Lichaam Dean (4) zaterdag al achtergelaten in Zeeland, Politie zoekt camerabeelden

Jippie

De politie is op zoek naar camerabeelden die meer informatie kunnen geven over de ontvoering en de dood van het 4-jarige jongetje Dean waarvoor de Belgische Dave De Kock als verdachte is aangehouden. De verdachte reed in een lichtgrijze Peugeot 206 met het Belgische kenteken 2-ACR-250. De man heeft deze route op zaterdag 15 januari gereden. Het onderzoek richt zich op de aanwezigheid van het jongetje Dean in de auto of bij de verdachte.

Maandagmiddag 17 januari werd De Kock in Meerkerk gearresteerd. Hij wordt verdacht van de ontvoering en betrokkenheid bij de dood van het 4-jarige jongetje Dean. Het stoffelijk overschot van Dean werd diezelfde avond aan de rand van de Oosterschelde op Neeltje Jans (Vrouwenpolder) gevonden.

Uit het politieonderzoek blijkt dat de man in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 januari 2022 omstreeks middernacht de provincie Zeeland in kwam. Hij reed in een lichtgrijze Peugeot 206 voorzien van het Belgische kenteken 2-ACR-250. Hij blijkt bij Sint Jansteen de Belgisch-Nederlandse grens overgekomen te zijn en vervolgens door de Westerscheldetunnel te zijn gereden.

Vervolgens heeft de man zijn weg vervolgd naar Koudekerke waar hij enkele uren heeft doorgebracht. In die nacht blijkt hij ook in Vlissingen te zijn geweest. Daarnaast is hij in de vroege ochtend van zaterdag 15 januari ook enkele uren in Middelburg geweest, en is hij enkele keren teruggekeerd naar Koudekerke. Het is niet bekend of al die tijd ook het vierjarige jongetje Dean bij hem was.

Na het laatste korte bezoek aan Koudekerke is de verdachte zaterdagmiddag naar Neeltje Jans gereden, waar hij het slachtoffertje heeft achtergelaten. Hierna verliet hij de provincie Zeeland.

Vragen van de politie
Heeft u camerabeelden, die corresponderen met de hierboven genoemde tijdstippen? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Of u belt anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). U kunt ook onderstaand tipformulier invullen en uw foto's of films toevoegen. Vermeld voor een snelle informatieverwerking dossiernummer: PL2000-2022014338.

Anoniem contact met team criminele inlichtingen
Omdat sprake is van een ernstig misdrijf kunt u ook anoniem terecht bij het team criminele inlichtingen (TCI). Een gesprek met een rechercheur van TCI is volledig anoniem. Hoe gaat dat dan? Bel het algemene nummer van de politie: 0900-8844 en vraag naar het Team Criminele Inlichtingen. De medewerker(st)er van het servicecentrum stelt u enkele gerichte vragen en helpt u dan anoniem verder. Meer informatie over deze werkwijze van TCI staat op www.politie.nl.