Verenigde Staten bereid om met Rusland te praten over militaire activiteiten

Jippie

Volgens een mediabericht zijn de VS bereid om met Rusland in gesprek te gaan over het beperken van militaire activiteiten in Oost-Europa.

Bij de komende onderhandelingen over de Oekraïne-crisis zou een wederzijdse beperking van militaire oefeningen en het stationeren van raketten in de regio kunnen worden besproken, citeerde het persbureau Reuters een vertegenwoordiger van de regering van de Amerikaanse president Biden. Aan de andere kant zijn de VS nog niet bereid om te spreken over de reikwijdte van de stationering van Amerikaanse troepen in NAVO-lidstaten in de regio.

Topvertegenwoordigers uit de VS en Rusland willen maandag in Genève beginnen met overleg over de Oekraïne-crisis. De Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Sherman en het plaatsvervangend departementshoofd van Moskou, Ryabkov, worden verwacht. Woensdag staat een bijeenkomst van de NAVO-Rusland Raad gepland. Het Westen vreest dat Rusland een invasie van Oekraïne voorbereidt, Moskou maakt zich daarentegen zorgen over een mogelijke uitbreiding van de NAVO naar het oosten.