Uitslagen KKD, tweede periode is beslist

_UserName_ (Ferdy)

Vanavond staat speelronde 19 op het programma, tevens de laatste speelronde van de tweede periode. Alle wedstrijden vinden vanavond plaats om 20:00. 

In de tweede periode zijn er drie kanshebbers: Jong Ajax (23 punten), Excelsior (22 punten) en FC Volendam (21 punten). Hoe dan ook is een van de twee laatstgenoemde na vanavond verzekerd van de nacompetitie, gezien een jong-ploeg daar niet voor in aanmerking komt. 

In de reguliere stand leidt FC Volendam nog altijd met 39 punten. Excelsior volgt met een punt minder. De nummer 3, jong Ajax kan de koppositie niet overnemen met 35 punten. De top 6 zit binnen 7 punten.

Dan de wedstrijden, eigenlijk staat er niet een wedstrijd bij die echt interessant is, op de wedstrijden van de periode kanshebbers na. Ik ga even terug naar vorig jaar. Toen zou NAC - Almere City FC een mooi affiche zijn geweest, zij draaiden lang mee in de top en speelde nacompetitie. Dit seizoen, vooral in het begin ging het niet goed sportief gezien met deze clubs. En nog steeds niet, Almere City FC staat op een slechts 17e plek, NAC heeft de weg naar boven gevonden. Stond het na 9 speelronden nog op een 17e plek zo staat het nu op een 9e plek.

De laatste 5 wedstrijden van Almere City FC leverden 4 punten op terwijl NAC het dubbele aantal punten binnen wist te halen. In de laatste vijf ontmoetingen komt geen gelijkspel voor. Daarvoor moeten we terug naar 2016, toen de Keuken Kampioen Divisie nog simpel de Jupiler League heette. NAC heeft over het algemeen de overhand met 3 maal winst en 8 goals waar Almere City FC 2 maal won met in totaal 4 goals. Kijken we naar de zesde wedstrijd, zien we NAC bij Almere winnen waar in de eerste 5 wedstrijden de thuisploeg won.

NAC beschikt over een vrijwel fitte selectie, alleen Bilate is er niet bij vanwege een liesblessure die al even duurt. Bij Almere zijn de problemen groter, zij missen 5 spelers: Gauna en Breedijk zijn al langer uit de roulatie, sinds een aantal wedstrijden zijn ook Alhaft, Bouyaghlafen en Woud er niet bij.

Deze en andere wedstrijden zijn te zien via ESPN Watch. Uiteraard is alles ook te volgen in het schakelprogramma waarin ook de Eredivisiewedstrijd Willem II - Cambuur te vinden is.

Een overzicht van de wedstrijden en hoe deze gevolgd kunnen worden:

Speelronde 19          
Vrijdag, 20:00          
ESPN Watch NAC Breda 1 - 1 Almere City FC
Schakelkanaal Roda JC 3 - 2 FC Den Bosch
ESPN 4 FC Volendam 3 - 2 Jong PSV
ESPN Watch FC Emmen 2 - 1 FC Dordrecht
Schakelkanaal VVV-Venlo 1 - 2 Jong FC Utrecht
Schakelkanaal FC Eindhoven 1 - 1 Telstar
Schakelkanaal ADO Den Haag 3 - 2 Jong AZ
ESPN 3 Excelsior 2 - 1 MVV Maastricht
ESPN Watch De Graafschap 0 - 1 Helmond Sport
Schakelkanaal Top Oss 1 - 1 Jong Ajax
           
Eredivisie:          
ESPN 2 Willem II 1 - 3 SC Cambuur