FOK! Wat een weer: regen, sneeuw en zon

_UserName_ (Ferdy)

herfstbanner

Vandaag is in de zuidwestelijke helft van het land veel bewolking en valt er af en toe regen, in Zeeland, en later in de Limburgse heuvels, mogelijk ook natte sneeuw. In de noordoostelijke helft van het land blijft het droog en is de zon ook te zien. Later in de avond kan er in het noordoosten en oosten lokaal (dichte) mist ontstaan. De maximumtemperaturen liggen rond 4°C. In de avond daalt de temperatuur in het noordoosten en oosten vrij snel naar waarden onder het vriespunt. De wind is oost tot zuidoost en neemt geleidelijk af naar zwak tot matig. Aan de zuidwestkust draait de wind naar noordwest en neemt daar vanavond toe naar krachtig tot hard, 6-7 Bft, met mogelijk windstoten tot 75 km/uur. In de avond draait de wind langs de gehele westkust naar noordwest en wordt krachtig, elders wordt de wind zwak en veranderlijk.

Komende nacht komt er in het noordoosten en oosten (dichte) mist voor. Een zone met met regen boven het westen beweegt langzaam oostwaarts en lost daarbij geleidelijk op. In de Limburgse heuvels valt (natte) sneeuw en zou het wit kunnen worden. Aan het einde van de nacht bereiken opklaringen de westkust. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -4°C lokaal in het in het noordoosten en oosten tot 5°C in het zuidwesten. In het noordoosten en oosten kan het lokaal glad zijn. In het noorden en oosten van het land is de wind zwak en veranderlijk, elders draait de wind naar west tot noordwest en wordt boven land meest zwak. Langs de kust neemt de wind geleidelijk af naar vrij krachtig.

De zaterdag begint in het noordoosten en oosten koud en mistig en lokaal kan het glad zijn. Verder is er overdag is er vrij veel bewolking maar soms is de zon ook even te zien. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het uiterste oosten tot 8°C langs de kust. Overdag draait de wind overal naar zuidwest wordt boven land meest matig, aan de kust vrij krachtig. (Bron: KNMI)


Donker in het bos, grijs voorbij de bomen (Foto: Partner van _UserName_)
Donker in het bos, grijs voorbij de bomen. Ook nabij Winterswijk. (Foto: Partner van _UserName_)
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.