Boksers Davis en Haney verdedigen wereldtitels met moeite

heywoodu

Voor de boksliefhebbers keren we nog even terug naar het weekeinde, want twee van de relatief jonge sterren van tegenwoordig stonden in de ring om hun wereldtitels te verdedigen, de één in Los Angeles en de ander in Las Vegas.

Devin Haney (26-0) - Joseph Diaz (32-1)
In Vegas was het de beurt aan Haney om zijn WBC-wereldtitel in het lichtgewicht (-61,2kg) te verdedigen, de vierde keer alweer. Met Diaz had hij een opponent die slechts één keer had verloren, een wereldtitelgewicht tegen Gary Russell Jr in 2018, terwijl hij in juli van dit jaar de interimtitel bij de WBC won.

Diaz stond er in de ring prima bij en wist Haney zo nu en dan wellicht meer partij te bieden dan vooraf gedacht. Toch was de nog altijd maar 23-jarige kampioen een maatje te groot, hoewel hij het in de laatste ronden nog even moeilijk had. De jury ging niet voor een stunt en dat leek wel terecht: 116-112, 117-111, 117-111 voor Haney.

Jessica McCaskill (10-2) - Kandi Wyatt (10-3)
McCaskill won in augustus vorig jaar van weltergewichtkoningin (-66,7kg) Cecilila Brækhus en maakte na meer dan tien jaar en dertig gevechten een einde aan de hegemonie van de Noorse. In maart van dit jaar maakte McCaskill het zelfs definitief, door Brækhus nóg eens te verslaan.

De bijbehorende wereldtitels - die van de WBC, IBF, WBO, IBO en The Ring - moesten natuurlijk verdedigd worden en Kandi Wyatt was de eerste om een poging te wagen. Dat liep op niks uit: McCaskill was simpelweg beter en in de zevende ronde maakte de scheidsrechter er een einde aan, waardoor de Amerikaanse nog altijd de koningin is.

Gervonta Davis (25-0) - Isaac Cruz (22-1)
Enfant terrible Davis won vanaf 2017 in meerdere gewichtsklasses de nodige wereldtitels, de WBA-titel in het lichtgewicht pakte hij in december 2019 tegen Yuriorkis Gamboa, waarna hij deze verdedigde met een ongelooflijke knockout tegen Leo Santa Cruz. Isaac Cruz was de nieuwe uitdager, het eerste wereldtitelgevecht voor de Mexicaan.

Cruz begon furieus aan het gevecht en had bij tijd en wijlen zelfs de overhand, maar met flink wat moeite wist Davis in het gevecht te blijven. Het leverde twaalf spannende ronden op, maar na afloop was de jury duidelijk, ook al was het verschil niet groot: 115-113, 115-113, 116-112 voor Davis, die met een wereldtitel zijn volgende rechtzaak af mag wachten.