FOK! Wat een weer: prima stemweer voor de Top 2000

Stephan (Stephan5)

herfstbanner

Goeiedag!  

Het is prima weer om te stemmen op de Top 2000. Naast het weer is muziek ook een enorme passie. Ik kijk er dan ook altijd reikhalzend naar uit om weer te mogen stemmen. Ik heb tot nu toe alle 23 edities mee gedaan. 

Wat valt er zoal op in mijn lijstje? Voor de allereerste keer is The Alan Parsons Project eruit gevallen. Dat deed ik met een heel bedroefd hart. Feit is gewoon dat er maar 4 nummers in staan. Alle vier heb ik ze al meerdere keren gehad, dus dit jaar een keertje niet. Sowieso heb ik er géén Queen in gezet, want die redden het zonder mijn stem ook wel met een nummertje of 35. 

Mijn nieuwste nummer komt uit 2004 en dat is 'Bedshaped' van Keane. Bruce Springsteen met ' Nothing Man' sluit de zero's af. Ook de 90's zijn niet bepaald nadrukkelijk aanwezig. Het oudste nummer komt uit 1957 en is van The Everly Brothers. Verder zien we Chicago opduiken met 25 Or 6 To 4. Uiteraard Fleetwood Mac. Het ene jaar doe ik de Peter Green periode, terwijl ik het andere jaar de Buckingham/Nicks doe. ( Ik ga overigens ook naar het solo-concert van Lindsey in mei) Dit jaar koos ik voor 'Landslide' uit 1975. Stevie Nicks heb ik er ook solo ingezet.

Verder zien we o.a  Shirley Bassey, Janis Joplin, Mike & The Mechanics, Stevie Wonder en zo nog veel meer moois.  

Vergeleken met vorig jaar zijn o.a The Weeknd, Coldplay en Suzan en Freek afgevallen..... enfin, zo kunnen we nog een uur door ouwehoeren.  

Het weer was natuurlijk fris de afgelopen dagen. Vanaf gisteravond tot aan het einde van de middag trokken er behoorlijk wat buien over de kustprovincies. Dat waren behoorlijk actieve buien met onweer en hagel. Zodoende kwam het op diverse plekken tot ongelukken. 

Overdag namen de buien in activiteit af, maar droog werd het niet. Inmiddels is er zeker in Noord-Holland de afgelopen maand alweer tussen de 100 en 120 mm gevallen. Op diverse andere plaatsen scheen vandaaag de zon, en soms zelfs flink ook. 

Een nieuw gebied met bewolking komt alweer op ons af. Vannacht trekt deze dan het land in en daar hoort ook regen bij. Eventuele mist in het oosten lost dan snel op. 

Morgenochtend regent het overal. Lokaal valt er zo'n 10 mm. In het noorden gaat het als eerste wat droger worden en in de middag is dat ook in het midden het geval. Het zuiden blijft nog lang last houden van druilerig weer. Het kwik ligt rond de 9 graden. De westelijke wind neemt eerst even af, om vervolgens weer toe te nemen naar krachtig en dat is windkracht 6. Ik denk niet dat we heel veel zon te zien gaan krijgen. 

Kortom, ideaal weer om eens lekker te gaan zitten voor een mooi stemlijstje voor de Top 2000.

Succes.  


Kassel en omgeving (Foto: Vriend van qltel)
Het zonnetje scheen in de prachtige omgeving van Kassel. ( Foto: vriend van qltel)
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.