Bobsleeërs Friedrich en Meyers Taylor opnieuw te sterk, Sleper negende

heywoodu

De World Cup bobsleeën is ook dit weekeinde weer in Innsbruck, waar een week eerder het seizoen geopend werd. Zaterdag stonden de eerste twee wedstrijden op het programma, zondag komen de tweemansbobs bij de vrouwen en de viermansbobs in actie.

Monobob vrouwen
Na één run stond de Amerikaanse Elana Meyers Taylor bovenaan, gevolgd door de licht verrassende Australische Breaana Walker (+0,16) en de Canadese oud-remsters Christine de Bruin (+0,17) en Cynthia Appiah (+0,24), wiens voormalig pilote Kaillie Humphries - nu uitkomend voor de VS - op 0,27 seconden stond. De Duitse Laura Nolte (+0,29) deed ook nog goed mee, Nadezhda Sergeeva uit Rusland (+0,34) en de Nederlandse Karlien Sleper (+0,41) completeerden de top-8 na één afdaling.

Sleper leverde in run twee haar positie in bij de Zwitserse Melanie Hasler, die door Sergeeva met 0,07 geklopt werd. Nolte knalde met 0,43 seconden naar de leiding en daarmee ging de jonge Duitse ook 0,19 seconden voorbij Humphries. Appiah kwam 0,18 seconden tekort op Nolte, De Bruin was 0,15 langzamer en dus was Nolte's podium binnen. Ook Walker haalde het niet, de Australische was 0,14 seconden langzamer, en dus kon alleen Meyers Taylor Nolte nog van de winst houden. De Amerikaanse hield nog nét vol en won met 0,05 seconden voorsprong op Nolte - Walker werd derde, Sleper negende en daarmee is plaatsing voor de Olympische Spelen zo goed als binnen.

Tweemansbob mannen
Uiteraard stond de Duitse slee van Johannes Friedrich en Thorsten Margis bovenaan de ranglijst na de eerste manche, op 0,15 seconden gevolgd door landgenoten Johannes Lochner en Christian Rasp. De Canadese slee van Justin Kripps en Cam Stones volgde op 0,27 seconden, met verder alleen de Russen Rostislav Gaitiukevich/Mikhail Mordasov (+0,35) en de Britten Brad Hall/Nick Gleeson (+0,39) nog binnen een halve seconde van de Duitse leiders. Ivo de Bruin en Jelen Franjic haalden de tweede run niet, zij kwamen met een 22e plek net tekort.

In run twee op de inmiddels in duisternis gehulde baan wisten Hall en Gleeson met 0,18 seconden de leiding te pakken en hun positie in elk geval te verdedigen. Gaitiukevich en Mordasov doken er 0,12 seconden onderdoor, Kripps was met Stones nog eens 0,14 sneller. Lochner maakte geen fout en pakte met Rasp met 0,12 seconden de leiding, met Friedrich en Margis nog te gaan. Het duo was wederom ongenaakbaar en met 0,36 seconden pakten ze hun achtste World Cup-overwinning...alleen al in Innsbruck.