Den Haag: afgelopen nacht veel overlast door dronken automobilisten

Jippie

Zaterdagavond heeft de politie in Den Haag hun handen vol gehad aan een tweetal bestuurders die onder invloed van alcohol, los van elkaar, toch de weg opgingen en daardoor ongevallen veroorzaakten. De agenten waren nog bezig met het onderzoek en de auto weg te halen van het eerste ongeval toen een tweede bestuurder onder invloed tegen de politieberger aanknalde. Meer (beelden) hierover bij Regio15.

Eén alcomobilist werd zaterdagavond aangehouden na een ongeval op de Monstersestraat. Omstreeks 23:45 uur werden de hulpdiensten massaal gealarmeerd voor een ongeval.

Agenten hebben bij de bestuurder van een witte Audi een blaastest afgenomen, daaruit bleek dat hij teveel had gedronken en werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Terwijl de hulpdiensten druk bezig waren verzamelden zich groepjes jongeren bij het afzetlint. De groepjes jongeren begonnen de agenten uit te schelden.

Een eenheid van de hondenbrigade kwam ter plaatse en met behulp van de hond werden de groepjes jongeren weggedreven.

De brandweer kwam ter plaatse om de bestuurder van de aangereden auto uit zijn voertuig te bevrijden. Hierbij hebben de brandweerlieden het dak van de auto verwijderd. 

De bestuurder is vervolgens door personeel van de ambulance onderzocht en met spoed (A1) naar het ziekenhuis vervoerd.

De Verkeersongevallenanalyse (VOA) doet ter plaatse onderzoek. Omstanders verklaren dat de witte Audi met veel te hoge snelheid zou hebben gereden. 

De Verkeersongevallenanalyse was nog druk bezig met de afronding van het onderzoek naar het verkeersongeval met de witte Audi, toen een automobilist met hoge snelheid politieafzettingen negeerde en vervolgens tegen een politiebergingsauto botste.

De bestuurder werd meteen aangehouden en vervoerd naar het politiebureau. De bijrijdster werd door agenten opgevangen en is later door personeel van de ambulancedienst onderzocht en vervoerd naar het ziekenhuis.

De politieberger raakte beschadigd door het ongeval. Wonderwel raakten er geen agenten gewond.

Waarom de man (33)  door de afzettingen reed en vervolgens tegen de politieberger is een raadsel. Op het politiebureau bleek de man onder invloed te zijn en al langere tijd een ingevorderd rijbewijs te hebben. Ook beledigde hij tijdens de aanhouding agenten.