Uitslag PSV - PEC Zwolle

H.Vviv

PSV leek lang tegen puntverlies op te lopen in het thuisduel tegen PEC Zwolle, maar in de laatste tien minuten draaide de Eindhovenaren de wedstrijd volledig om en wonnen uiteindelijk nog met 3-1.

PSV kende een ongelukkige start in het duel met PEC Zwolle. Na drie minuten opende Daishawn Redan al de score. Na een verre uittrap en een gewonnen kopduel schoot de spits van Jong Oranje hard binnen. Daarna was het aan PSV om de gelijkmaker te maken. Ondanks de vele kansen in de eerste helft van PSV, en dan vooral Eran Zahavi, hield Zwolle het vol tot aan de rust.

Ook in de tweede helft hield PEC het lang vol. PSV was minder dreigend dan in de eerste helft, maar uiteindelijk maakte de thuisploeg op het einde van de wedstrijd het verschil. Uit een corner maakte André Ramalho in de 84ste minuut de gelijkmaker. Twee minuten kwam PSV op voorsprong dankzij Cody Gakpo en nog voor blessuretijd werd het 3-1 door Olivier Boscagli met een prachtig afstandschot.

Door de zege houdt PSV de aansluiting met Ajax, dat één punt meer heeft dan PSV. Volgende week staat de topper op het programma in de Johan Cruijff Arena.

PSV

3 - 1

PEC Zwolle

 84' Ramalho
 86' Gakpo
 89' Boscagli
   3' Redan
 
 Gele kaart: Boscagli, (PSV), Pabai,Tedic,De Wit, (PEC Zwolle)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 30.500
Arbiter: Kooij
 
Opstelling:   Opstelling:
Drommel
Mwene
Ramalho
Boscagli
Max (Pröpper/88)
Madueke (Bruma/72)
v.Ginkel (Vertessen/61)
Götze
Sangaré
Gakpo (Teze/88)
Zahavi (Carlos Vinícius/61)
  Lamprou
Pabai
Kersten
v.Polen
Nakayama
Saymak (De Wit/62)
Huiberts (v.d.Belt/74)
Adzic (Tedic/ 62)
Strieder
Paal (Kastaneer/88)
Redan (Koolwijk/62)