FOK! Wat een weer: appeltaart

_UserName_ (Ferdy)

herfstbanner

Zo, wat was het koud gisterochtend. Ik heb zelfs de handschoenen er bij gehad op de fiets vanmorgen met 2.9 graden en mist. Maar dat was te verwachten. Toch is het kouder geweest dan verwacht. Op veel plekken, met name in het binnenland was er (dichte) mist. Ik kreeg foto's van Gilze-Rije, Kerkdriel en de snelweg door. 

In de ochtend klaarde het op en zag ik een strakblauwe lucht. De zon was constant aanwezig en het leek wel de eerste lentedag, de zon geeft minder warmte af. Of anders gezegd, wij ontvangen een stuk minder van die warmte, de zon staat immers wat verder weg. De wind liet het nog fris aanvoelen met maximumtemperaturen tussen de 14 en 17 graden. Neerslag is zo goed als niet gevallen; 0.4mm in totaal op twee locaties waarvan Schiphol de kroon spant met 0.3mm.

Ondanks het weer saai is, valt er genoeg te vertellen. Had ik al verteld dat de tante van mijn overbuurvrouw een nieuw recept heeft voor appeltaart? Nee? Nou ja, bij deze dan. Het blijft voorlopig nog droog (dan heb ik het niet over de appeltaart) bij minimumtemperaturen tussen de 4 graden landinwaarts tot 9 graden aan de kust, let wel; dit gaat niet over de oventemperatuur. De lokale mist die kan onstaan (dus niet de damp uit de oven) lost in de loop van de ochtend op. 

De zon laat zich vandaag ook weer zien, overwegend. De maximumtemperaturen van de appeltaart liggen tussen de 14 graden in het noorden tot 16 graden in het zuidoosten. Eh, van Nederland, bedoel ik. De zwakke tot matige oostenwind laat de appeltaart afkoelen.

Eet smakelijk!

De dag begn ook in Kerkdriel met mist. (Foto: suijkerbuijk)
De dag begon ook in Kerkdriel met mist. (Foto: suijkerbuijk)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.