FOK! Wat een weer: droger, maar niet overal

Stephan (Stephan5)

herfstbanner

Hallo daar!

Zo. De pluviometers zijn zoals ik al verwacht had aardig gevuld. Op heel veel plaatsen is er tussen de 20 en 35 mm gevallen het afgelopen etmaal. Alleen in het zuiden liggen de hoeveelheden iets lager. Gisteravond viel er met name aan de kust flink wat regen, terwijl het vannacht meer in een strook over het midden van het land flink regende. Bij mij is er in totaal tussen gisteren en vandaag 29 mm gevallen. En in twee dagen tijd 78 mm. Niet gek dus. Daar zou nog wat bij kunnen komen. 

De regen bleef wat langer treuzelen dan dat ik gedacht had. Pas rond een uur of drie begon het echt droger te worden. Op dit moment is de laatste regen bezig het land te verlaten. Ook zijn inmiddels wat opklaringen aan land gekomen. Ook een stuk later dan de bedoeling was. In de regen was het een graad of 14, maar in het zuiden liep het kwik aan de voorzijde van het koufront nog even op tot 18 graden.

Komende uren neemt de kans op buien op zee toe en die kunnen later ook de kustprovincies bereiken. Onweer is daarbij zeker niet uitgesloten. In het binnenland blijft het verder wel op de meeste plaatsen droog en klaart het op. De minima zakken tot rond de 10 graden.

Morgen is het op de meeste plaatsen droog en zijn er perioden met zon afgewisseld door wolkenvelden. Op zee blijven echter buien aanwezig en zo nu en dan kan een exemplaar ook over het westen trekken. Ook nu is onweer mogelijk. De maxima komen uit op ongeveer 16 graden. De wind komt uit het zuid-zuidwesten en is matig tot vrij krachtig. Op de Wadden mogelijk krachtig 6 Bft. 

Dinsdag is er overal weer kans op buien. 

Fijne werkweek!  

 

Foto uit Berlijn (Foto: Vriend van qltel)
Een heel mooie foto uit Berlijn. (Foto: vriend van qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.