Kamerlid Liane den Haan en goochelaar Steven Kazān: 'Weg met de geraniums!'

Monique Verlind (DJMO)

Tweede Kamerlid Liane den Haan roept samen met goochelaar Steven Kazàn iedereen op om vrijdag 1 oktober, op Nationale Ouderendag, op social media te laten zien dat ouderen niet achter de geraniums zitten. Het overgrote deel van de ouderen is tot op hoge leeftijd actief en van grote waarde voor onze samenleving. Zij zijn het cement van ons land en verdienen onze waardering!

Liane den Haan en Steven Kazàn willen graag dat zoveel mogelijk mensen op vrijdag 1 oktober op Facebook, Instagram en Twitter laten zien hoe actief de senioren van nu zijn om samen een positief beeld van ouderen neer te zetten.

Op Nationale Ouderendag én Internationale Dag van de Ouderen van de Verenigde Naties zetten we ouderen in het zonnetje en is er extra aandacht voor wat ouderen bezighoudt. Heel belangrijk, want met zeven miljoen mensen van 50 jaar of ouder vergrijst Nederland snel. Gelukkig blijven veel mensen tot op hoge leeftijd vitaal en actief. Het beeld dat veel ouderen ziek, zwak en een kostenpost zijn, klopt dan ook helemaal niet meer. Veel 75-plussers zijn mantelzorger, vrijwilliger, mentor of coach van jongeren. Ze passen op en helpen bij verenigingen en bibliotheken.

Onschatbare waarde
Liane den Haan van Fractie den Haan: “Toch zie je altijd beelden van een rollator, krulspelden en geraniums als het over ouderen gaat. Daar willen we op 1 oktober iets aan doen! Want ouderen zijn van onschatbare waarde voor onze samenleving. Laten we daar wat meer naar kijken. De vergrijzing is geen bedreiging, maar een kans; al moeten we natuurlijk wel zorgen voor goede plannen zodat we ook in de toekomst in Nederland goed ouder kunnen worden.”

#ikzitnietachterdegeraniums
“We roepen daarom iedereen op om op social media te laten zien hoe actief senioren zijn en dat we trots op hen zijn,” aldus Liane. “Heb jij een vitale en actieve oudere in je omgeving? Je vader, moeder, partner, opa, oma of buurvrouw? Plaats dan een foto van hem of haar op Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #ikzitnietachterdegeraniums. Ook alle ouderen kunnen natuurlijk meedoen door een actieve foto van zichzelf te plaatsen. Dan laten we samen zien dat oud zijn of oud worden iets positiefs is!”

Speciale video van Steven Kazàn
De bekende goochelaar en komiek Steven Kazàn heeft speciaal voor deze actie een filmpje opgenomen. Bekijk zijn video hieronder.


Speciale video van Steven Kazàn

De bekende goochelaar en komiek Steven Kazàn heeft speciaal voor deze actie een filmpje opgenomen. Bekijk zijn video hieronder.