WK Superbikes wordt alsmaar spannender, koplopers op gelijke hoogte

heywoodu

Voor de motorsportliefhebber keren we nog even terug naar het weekeinde, want de World Superbikes streken voor het eerst neer op het Spaanse circuit van Navarra.

Race één
Met Jonathan Rea (Kawasaki), Scott Redding (Ducati) en Tom Sykes (BMW) op de eerste rij ging de race van start, Andrea Locatelli, Chaz Davies en Lucas Mahias volgden en Michael van der Mark bracht zijn BMW vanaf plek tien op gang. Rea, Redding en Locatelli namen na de eerste schermutselingen de eerste posities in, Rea's titelrivaal Toprak Razgatlioglu volgde op plek vier.

Redding nam de touwtjes een paar ronden later in handen van Rea, Razgatlioglu schoof door naar plek drie en Van der Mark reed zich inmiddels naar de zevende plek. Daarmee waren de posities ook wel bekend, want in de tweede helft gebeurde er eigenlijk niks meer. Redding won, voor Rea, Razgatlioglu, Locatelli, Alex Lowes, Sykes en diens BMW-teamgenoot Van der Mark.

Superpolerace
Met dezelfde grid ging de korte superpolerace van start, en dit keer wist Rea de eerste plek te pakken, terwijl ook Razgatlioglu voorbij Redding ging. De Brit bracht zijn Ducati echter weer op gang en ging voorbij zowel Razgatlioglu als Rea naar de leiding. Rea bleef in het spoor van Redding, maar daar bleef het bij: Redding won, voor Rea, Razgatlioglu, Locatelli, Lowes, Sykes, Davies en plek acht was voor Van der Mark.

Race twee
Met de uitslag van de superpolerace als startgrid kon race twee beginnen, waarbij Razgatlioglu de leiding pakte. Redding volgde, voor Rea, Sykes en Van der Mark, die de snel gestartte Locatelli rap te grazen namen. Rea had niet lang nodig om Redding te verschalken, waarna het drietal weer eens afstand nam van de rest.

Met de slotfase in zicht drukte Redding zijn Ducati voorbij de Kawasaki van Rea, terwijl Razgatlioglu nog altijd op kop reed. De Turk hield zijn Yamaha keurig onder controle en pakte de winst, waardoor het grote drietal nu 19 van de 21 races van het jaar heeft gewonnen. Achter Redding en Rea werd Locatelli vierde, voor Sykes, Lowes, Michael Ruben Rinaldi en Van der Mark.

Razgatlioglu en Rea staan bovenaan in het WK met een gelijk puntenaantal, Redding doet ook nog volop mee en de rest mogen we gerust kansloos noemen - Van der Mark staat op de negende plek.