FOK! Wat een weer: minder nattigheid maar geen warmte

_UserName_ (Ferdy)

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hallo, hallo!

Niemand heeft het droog gehouden. Het was een grote treurnis vandaag. Hoewel niet voor iedereen, Stephan5 heeft maar liefst 10mm regen gehad en is hier content mee. Ik kwam in een kletsnat thuis na het werk en was minder blij, terwijl elke druppel op DJMO haar hoofd er een teveel was vandaag. qltel was dan in tegenstelling tot mij, wel voorbereid.

Vandaag kwamen er dus vanuit het noordwesten twee regengebieden over het land, de een wat noordelijker (of zuidelijker, maar net hoe je het bekijkt) dan de ander, deze verlaten via het oosten het land in de loop van de avond maar daarmee is het nog niet gedaan met de nattigheid. Het kwik kwam nergens hoger dan 20 graden, de hoogste temperaturen waren in tegenstelling tot normaal in het noorden met over de 19 graden. In het zuidwesten kwam het kwik op sommige plekken niet boven de 16 graden.

Vannacht zal het ook niet helder en droog zijn, ondanks dat de regengebieden het land verlaten, ontstaan her en der wat buitjes. De minimumtemperatuur is zo'n 14 graden met windkracht 5-6. 

Morgen is de zon nog niet echt veel te zien, ook de temperatuur zal niet heel hoog zijn voor de tijd van het jaar. De bewolking overheerst en zijn er nog altijd buien mogelijk. 

De komende dagen worden wel steeds beter, of anders gezegd; droger en warmer met in het weekend droog bij 25 graden maar dat, dat is nog ver weg. Dus voor nu houdt deze mededeling op.

Tot een volgende keer!

Prachtige zonsondergang in Marburg(D)  (Foto: qltel)
Prachtige zonsondergang in Marburg(D) (Foto: qltel)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.