Vuelta: Etappe 4 - Sprinten, maar een klein stukje omhoog

heywoodu

De derde etappe van de Vuelta a España kende de eerste aankomst bergop, Rein Taaramäe ging er met de dagzege en de rode leiderstrui vandoor en tussen de echte klassementsmannen veranderde weinig. Vandaag volgt een rit op grofweg een kilometer hoogte, maar wel met een sprint aan het einde.

De heren starten in El Burgo de Osma, niet ver van de startplaatsen van de vorige twee etappes. Dit keer fietsen we zo'n 164 kilometer naar het zuidoosten, waar in Molina de Aragón de finishlijn getrokken ligt. Een Spaansvlakke etappe: constant op en neer dus, maar net niet genoeg voor de bergpunten.

In de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier zien we dat het profielkaartje ons wat in de maling neemt: de finish loopt beduidend minder omhoog dan men zou verwachten. In principe wordt het gewoon een sprint, hooguit een ietwat lastige. Men wordt rond half twee op gang gevlagd, Eurosport is er een uur later bij, de Belgische TV nog vijf kwartier later en om en nabij half zes - plus/minus een kwartier - wordt de finish bereikt.

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)