Dubbelslag voor Taaramaë in Ronde van Spanje

H.Vviv

De eerste bergetappe in de Vuelta a España is gewonnen door Rein Taaramäe. De Est van Intermarché-Wanty Gobert was de beste van de vroege vlucht en neemt ook de leiderstrui over van Primoz Roglic, die in de groep van de favorieten eindigde.

De eerste bergrit in de Ronde van Spanje was er een voor de vroege vluchters. Vrij snel in de etappe kreeg een kopgroep van acht, met daarbij Jetse Bol, de ruimte van het peloton en al snel werd duidelijk dat de winnaar in de kopgroep zat.

Op de slotklim, de Picón Blanco een bekende klim uit de Ronde van Burgos, werd de kopgroep langzaam uitgedund en bleek uiteindelijk Taaramäe de beste. De Est, die tien jaar geleden al eens een etappe won in de Ronde van Spanje, pakte naast de ritzege ook de leiderstrui in de Vuelta.

Bij de klassementsrenners bleef het lang rustig. David de la Cruz zorgde voor de eerste versnelling, maar hij werd teruggehaald door Adam Yates. Diens ploegmaat Richard Carapaz moest dan weer afhaken bij de favorieten en verloor uiteindelijk één minuut. Alejandro Valverde was wel in orde en werkte in de laatste kilometer voor zijn ploeggenoten Enric Mas en Miguel Angel Lopez.