FOK! Wat een weer: kwalitatief ondermaats

Stephan (Stephan5)

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Yip Yap Yo!

De komende tijd is het weerbeeld kwalitatief uitermate ondermaats. Het gaat hem voorlopig niet worden met een periode van warm en zonnig weer. Het is echt vleesch noch visch weer. De temperaturen gaan omlaag en heel veel zon zal er ook niet zijn. Ook de regenliefhebbers hoeven zich geen illussies te maken, want ook de hoeveelheden neerslag zijn vrij beperkt. Alleen op maandag kunnen er wat meer buien vallen. Toch lijkt dit alleen maar in het noorden te gaan gebeuren.

Gisteravond viel er op vrij veel plaatsen onverwacht wat lichte regen. Meer dan 0,1 tot 1 mm viel er niet.

Vandaag viel het ook enigszins tegen. De bewolking voerde meer de boventoon dan dat ik gisteren had verwacht. De zon gaf zich echter niet helemaal gewonnen, maar op veel plaatsen is het aantal uren zon toch beperkt gebleven. In het zuiden is het nog net 25 graden geworden. In de rest van het land lag het kwik meest tussen de 20 en 23 graden. Er stond een zuidwestelijke wind.

Vannacht houden we dit weerbeeld met een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. De minima liggen rond de 14 graden.

Morgen is er zeker in het noorden nog meer bewolking aanwezig en daar kan ook af en toe een beetje regen vallen. Niet erg gezellig dus. In het midden is de bewolking ook vrij dominant, maar kan de zon af en toe nog even doorbreken. In het zuiden is de kans op opklaringen wat groter, maar een heldere hemel lijkt mij ook daar te hoog gegrepen. Als de zon even goed schijnt kan het nog zo'n 24 graden worden. In de bewolkte gebieden is 22 graden wel het maximum en het noorden nog iets lager. De wind is westelijk en kracht 3 tot 4.

Zondag neemt de kans op een lichte bui wat toe en beginnen de temperaturen al wat te zakken. De maxima liggen dan tussen de 19 en 22 graden. De wind is en blijft een westelijke voorkeur houden.

Ik zei het al: volgende week is het weinig soeps. Alleen de temperaturen zakken nog verder en halen slechts een bescheiden 17 tot 20 graden. Nu en dan een klein beetje zon en af en toe een beetje regen.

Fijn weekend luitjes!  

De duinen in Bergen (Foto: DJMO)
Een mooie foto in de duien bij Bergen. DJMO was daar onlangs. (Foto: DJMO)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.