FOK! Wat een weer: weerman Stephan5 precies 9 jaar op FOK!

Stephan (Stephan5)

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hiep hiep hoera!!

Het is een historische dag vandaag. Op deze 12 augustus ben ik officieel 9 jaar weerman/redactielid op FOK! Soms met een kleine onderbreking, maar onkruid vergaat niet en ik ben altijd weer terug gekomen. Dit ongelofelijke feit wil ik heel graag met jullie vieren, dus ik zet mezelf hierbij uitgebreid in het zonnetje! Wat een blindlegger hé? Als cadeau voor jullie plaats ik hieronder een speciaal danklied voor mijzelf. 

In 9 jaar weer zijn er veel mooie weersituaties geweest. Ik moet wel zeggen dat de laatste twee maanden wel de moeilijkste waren, gezien de complexe en vaak ook heftige situaties in binnen- en buitenland. Inmiddels is het even wat rustiger geworden. Toch zegt dit zeker nog niets gezien de enorme hitte in Zuid-Europa. Hierdoor is de Middelandse zee ruim 3 tot 4 graden warmer dan normaal wat daar in het najaar voor heel heftige buien kan gaan zorgen. 

Terug naar eigen land. Het was op zich een goede dag vandaag. Er waren flinke perioden met zon, maar er kwam ook zeker bewolking voor. Soms sluierbewolking, soms stapelwolken en uiteindelijk ook middelbare en dikkere bewolking. Het is zelfs niet helemaal droog gebleven. In het zuidwesten is een beetje lichte regen gevallen. Niet veel, maar toch. De temperaturen lagen een fractie lager dan verwacht en lagen tussen de 21 en 26 graden. In het noordwesten koelde het zelfs nog iets verder af.

Komende nacht trekken de wolkenvelden in het zuidwesten geleidelijk aan de Noordzee op of lossen op.  Dan blijven er brede opklaringen over en koelt het af tot een graad of 13. Prima slaapweer dus.

Morgen zijn er dan weer flinke perioden met zon. Af en toe drijft er wat sluierbewolking over of ontstaan er opnieuw wat kleine stapelwolken. Het blijft wel overal droog. De maxima komen wel iets lager uit dan vandaag en liggen tussen de 20 en 25 graden. Er staat een matige zuidwestelijke wind. 

Heel opvallend is de zware onweersbui boven Frankrijk die nu de westelijke Alpen heeft bereikt. Verder kwamen er onweersbuien voor in het noordoosten van Europa. Toch was het weerbeeld verder meestal droog met veel zon. Uiteraard was het erg heet in het zuiden van Europa.

In onze omgeving gaan de temperaturen eerder dalen dan stijgen. In de loop van het weekend neemt ook de kans op wat regen weer toe.

Ik ga een feestje bouwen met kaviaar en Champagne.   (Ooh ja, voor de eventuele zuurpruimen: SATIRE! )

Medemseblik (Foto: DJMO)
DJMO had vandaag mooi weer in de omgeving van Medemblik. (Foto: DJMO)

Een feestje voor Stephan5!

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.