Acosta in laatste bocht naar Moto3-winst Red Bull Ring

heywoodu

Op een vochtige Red Bull Ring in Oostenrijk hebben de jongelingen in de Moto3 zondag gestreden in de Grand Prix van Oostenrijk. Het grootste deel van de race was niet erg spannend, maar de ontknoping lag zoals wel vaker aan het eind.

De race ging officieel van start als natte race, maar echt regenen deed het op het moment van de start niet meer...een erg lastig verhaal wat betreft de bandenkeuze dus. Deniz Öncü startte in elk geval van poleposition, met Sergio Garcia en Romano Fenati naast zich...althans, dat was de bedoeling, maar de Turk moest vanaf de laatste plek starten: er werd te kort voor de race nog aan zijn motor gesleuteld.

Fenati kende de beste start, maar Garcia nam snel de leiding over en sloeg samen met Fenati en Pedro Acosta een gat op hun regenbanden. Jaume Masia, Izan Guevara en Ayumu Sasaki volgden, met achter hen een aantal rijders die vanuit het achterveld tien tot vijftien plekken gewonnen hadden - coureurs als Maximilian Kofler, Ryusei Yamanaka en diens teamgenoot Filip Salac, die de verongelukte Jason Dupasquier verving.

Fenati leek weinig vertrouwen te hebben en haakte af bij Garcia en Acosta, terwijl Masia en Sasaki niet ver achter hem reden. Acosta en Garcia reden ver weg bij de rest en duelleerden om de winst, waarbij het in de laatste bocht fout ging: Acosta haalde hem in, Garcia kwam op het natte gedeelte terecht en ging onderuit...maar raapte zijn motor snel genoeg op om alsnog als tweede over de finish te komen.

Ondertussen kreeg Fenati gezelschap van Masia, die lange tijd op weg leek naar plek drie. In de slotfase ging Fenati er echter toch weer onderdoor naar plek drie op het podium.