Honkbalgoud blijft in Japan na prachtig pitchersduel

H.Vviv

De Japanse honkballers hebben het goud gewonnen. In de finale tegen de Verenigde Staten won Japan met 2-0 onder dankzij een homerun van Munetaka Murakami in de derde inning. Het brons ging eerder op de dag naar de Dominicaanse Republiek.

Na een vreemde toernooiopzet kregen we uiteindelijk toch de finale tussen de twee beste landen in het honkbal: Japan en de Verenigde Staten. De finale tussen deze twee landen werd een echt pitchersduel. Zowel Masato Morishita (Japan) als Rick Martinez (Amerika) stonden weinig honkslagen tegen, maar in de derde inning zorgde Murakami voor de 1-0 door een homerun te slaan.

De 1-0 bleef lang op bord en dat was vooral te danken aan het sterke werpen. Ook nadat de startende werpers waren afgelost bleef het lastig te scoren dankzij de sterke bullpenn van beide landen. Uiteindelijk kwam Japan in de achtste inning kwam Japan op 2-0 dankzij een foute aangooi op het thuishonk. In de negende inning maakte 'closer' Ryoji Kuribayashi het karwei af voor de Japanners. Amerika moest genoegen nemen met het zilver.