OS: Lavreysen via herkansingen door naar volgende ronde keirin, Büchli uitgeschakeld

H.Vviv

Ook op de voorlaatste dag van het sprintkansen is er een medaillekans voor Nederland. Jan-Willem van Schip en Youri Havik komen in actie. Ook worden de achtste finales en kwartfinale van het sprinttoernooi gehouden met Shanne Braspennincx en wordt er een start gemaakt met het keirintoernooi met Matthijs Büchli en Harrie Lavreysen.

Vrouwensprint
Braspennincx heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het olympisch sprinttoernooi. De Nederlandse rekende in de achtste finales af met de Oekraïense Olena Starikova. De Oekraïense begon de sprint op kop, maar de Nederlandse had duidelijk wat meer snelheid en won met een halve wiel voorsprong.

Update 12.38 uur
Braspennincx is er niet in geslaagd om de halve finales te bereiken van het sprinttoernooi, want de Duitse wereldkampioene Emma Hinze is over twee heats te snel voor de olympisch kampioene in de keirin. 

Keirintoernooi
In het keirintoernooi verloopt het nog niet voorspoedig voor de Nederlandse sprinters. Lavreysen kwam er niet aan te pas en Büchli werd teruggezet, waardoor beide renners zich niet direct wist te plaatsen voor de volgende ronde. Beide renners moeten zich nu via de herkansingen plaatsen voor de tweede ronde.  

Update 9.58 uur
In de herkansingen wist Büchli zich niet te plaatsen voor de volgende ronde. Voor de Nederlander, die op de vorige Olympische Spelen nog zilver won op dit onderdeel, zit het baantoernooi erop. Voor Layreysen gaat het baantoernooi nog wel door. De olympisch kampioen won zijn herkansingen met overmacht en plaatst zich voor de volgende ronde, die zondag van start gaat.