OS: Noren simpel naar beachvolleybalgoud na voetblessure tegenstander

Mexicanobakker

Anders Mol en Christian Sorum hebben beachvolleybalgoud binnen. Het Noorse duo was de beste in twee sets tegen Viacheslav Krasilnikov en Oleg Stoyanovskiy. Het begon spannend, maar na een voetblessure bij Krasilnikov was het feitelijk wel gespeeld. De Rus kon verder, maar miste sprongkracht.

De Russische tegenstanders van Mol en Sorum, de Noren die in de achtste finale Brouwer en Meeuwsen versloegen, begonnen sterk aan de eerste set en kwamen snel met 4-8 voor. De Noren begonnen daarna met scoren en bovendien sloeg het noodlot toe: bij 7-8 stonden Mol en Krasilnikov aan het net, en bij de landing landde de voet van Mol bovenop de enkel van Krasilnikov. Een ongelukkige botsing, maar de Rus had serieus last van de enkel en kon daardoor moeilijker springen. Hierdoor werd het al snel 18-14, de Russen konden gewoon niet echt meer scoren en de Noren toonden een aantal goede blocks. Uiteindelijk eindigde de eerste set in 21-17.

Het Russische duo probeerde nog terug te komen in de tweede set, en de eerste helft van de set ging weer gelijk op met 11-11. Daarna was het beste er toch wel weer af: de Noren konden uitlopen naar 17-13 en kwamen nooit meer echt in gevaar. De winst was een feit na 21-18.

De wedstrijd om het brons ging naar een duo uit Qatar, met twee geboren Afrikanen uit Senegal en Gambia. Ook zij wonnen in twee sets: alle medaillewedstrijden zijn zo in twee sets beslist en brachten helaas maar weinig spanning.