OS: Ook laatste boogschutters op eerste dag eruit

Mexicanobakker

Gabriela Schloesser heeft na shoot-outs de beste 32 van het boogschiettoernooi gehaald. Schloesser won van de Russische Gomboeva. Hierdoor mag ze over enkele minuten de volgende wedstrijd schieten tegen de hoger geplaatse Française Barbelin

Het verhaal van de wedstrijd was Schloesser die vooral in de 9 schoot, terwijl de Russische tegenstandster veel achten en tienen schoot. In vijf sets scoorden de dames steeds een setscore van 26 of 27. Schloesser won de eerste set met 27-26, maar in de tweede set werd het 26-27 om het weer gelijk te maken. De twee sets erna gingen beiden gelijk en dus moest de vijfde set beslissing brengen. Schloesser leek goed op dreef met 19 na 2 pijlen, maar de derde pijl ging in de 7 en dus werd het 26-26.

De shoot-offs moesten de beslissing brengen. Schloesser schoot de pijl halverwege de ring van de 9, dus voor de Russische lagen er kansen. Maar deze kansen pakte ze niet. Het werd een 8, en zo ontsnapte Schloesser aan een heel snelle uitschakeling op het individuele toernooi.

Update 10:21
In de tweede wedstrijd is het Schloesser niet gelukt om de Française Barbelin te verslaan. Schloesser schoot in de partij 2 keer in de 5 en had in drie sets niet één keer een score om over naar huis te schrijven. Na 24-21, 26-24, 29-24 was het klaar. Het zat er geen moment in. De enige die nu nog in het individuele toernooi over is gebleven is Steve Wijler bij de mannen, hij mag zometeen aantreden.

Update 10:50
Steve Wijler is het gelukt om een ronde verder te komen op het boogschiettoernooi. Hij is op het moment de enige Nederlander die een plek bij de laatste 16 kan halen. Wijler had het niet gemakkelijk in een wedstrijd tegen de Pool Napolzek - na een zwakke eerste pijl in de 7 van beide heren werd er vrij constant geschoten. De eerste set ging door twee tienen naar Wijler met 27-24 en ook de tweede set pakte hij met 28-27. Daarna was de Pool echter erg constant en won de derde set met 28-27 om in de vierde set 28-28 te maken. In de vijfde set had Wijler genoeg aan een gelijkspel. Na 2 pijlen voor de Nederlander en 3 voor de pool stond het 27-19. De laatste pijl ging precies in de acht en dus redde Wijler het exact om met 6-4 door te gaan na de volgende ronde, die zo geschoten zal worden.

Update 11:30
Ook Steve Wijler heeft de finaledag van het boogschieten niet bereikt. Net als zijn landgenoten ligt hij er uit in de tweede ronde. Wijler speelde 4 sets gelijk en verloor 1 set van de Kazach Abdullin. Het werd 26-26, 29-25, 28-28, 28-28 en 27-27. Op de eerste set na was er weinig ruimte voor Wijler om de Kazach pijn te doen. De Kazach zelf had 1 hele goede set met een score van 29. Wijler kon daarna de 10 niet vaak genoeg vinden om nog iets terug te doen. Het was zeker geen zwakke partij van Wijler, maar de tegenstander was ook erg sterk, dus helaas eindigt het toernooi voor de Nederlanders hier.

De komende twee dagen worden de finalerondes gespeeld en daarna is het voorbij met het boogschieten in Tokio.