Brandweerman zijn dochtertje (7) gevonden tussen puin van ingestorte flat Miami

Jippie

Een brandweerman uit Miami vond donderdagavond het lichaam van zijn 7-jarige dochter tijdens het zoeken in het puin van een gedeeltelijk ingestort flatgebouw.

De eerstehulpverlener, wiens identiteit niet is bekend gemaakt, drapeerde zijn jas over het kind en plaatste een kleine vlag van de Verenigde Staten over haar lichaam terwijl ze op een brancard van de puinhoop werd gedragen, zei hij. De brandweerman, zijn broer en andere autoriteiten begeleidden haar door een rij wetshandhavers en hulpdiensten.

Miami Fire Rescue Chief Joseph Zahralban bevestigde de ontwikkeling in een persconferentie. "Onze harten en gebeden zijn bij de families die getroffen zijn door deze gruwelijke tragedie", zei hij. “We kunnen bevestigen dat een lid van onze brandweerfamilie van City of Miami zijn 7-jarige dochter heeft verloren door de ineenstorting. Ze is gisteravond teruggevonden door leden van ons Urban Search and Rescue Team, Florida Task Force 2."

Het dodental is opgelopen tot 20, waarbij de dochter van de brandweerman het derde kind is dat dood is terug gevonden sinds een deel van de Champlain Towers South, een gebouw met 12 verdiepingen op 24 juni instortte, volgens burgemeester Daniella Levine Cava van Miami-Dade County. Vrijdag zijn er nog 128 mensen vermist, tegen 145 op donderdag.

Florida zal waarschijnlijk met een nieuwe reeks uitdagingen worden geconfronteerd nadat orkaan Elsa vrijdagochtend is opgewaardeerd tot een storm van categorie 1. De storm, die het Caribisch gebied teistert, wordt tussen 5 en 6 juli in Florida verwacht.