Vollering wint La Course

Olga Kroeders

De achtste editie van La Course is gewonnen door Demi Vollering. In de wedstrijd over 108 kilometer op en rond de Côte de la Fosse aux Loups in Bretagne was de Nederlandse de snelste in de sprint.

Het was de 20-jarige Cedrine Kerbaol die de aanval koos. Ze kreeg een maximale voorsprong van rond de minuut. Elena Pirrone sloot zich zo'n 60 kilometer voor de streep bij haar aan, maar het verschil met het peloton was niet erg groot meer. Pirrone reed op 45 kilometer voor de streep weg bij haar medevluchter tijdens de eerste beklimming van de dag. Hoewel het in het peloton nog rustig was, dunde dat ook uit.

Op 38 kilometer van de streep was het Lucina Brand aanviel. Tien vrouwen volgden en Pirrone werd teruggepakt. het verschil was echter niet groot en ook zij werden uiteindelijk weer ingerekend. Mede door een versnelling van Anna van der Breggen was het op peloton flink uitgedund. Op 23 kilometer van de streep reed er wederom een groep weg met onder meer Henderson en Brown.

Met het ingaan van de laatste ronde hadden de koplopers 45 tellen voorsprong, maar dat liep langzaam terug en vier kilometer voor het einde waren ze teruggepakt. Wat volgde waren zenuwslopende laatste kilometers. Ludwig viel op twee kilometer van de streep aan maar kreeg onder meer Van der Breggen en Vos mee. In de eindsprint zette Van der Breggen de sprint in, Vos kwam er snel over en trok Vollering mee. Vollering ging vervolgens op en over Vos en pakte de winst. Ludwig eindigde als tweede, Vos werd derde.