Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 25

Peter Breuls

Ga je dit weekend uit je bol in een gelegenheid die tot diep in de nacht open is, of pak je een filmpje in de bioscoop? Of beide? Vanaf dit weekend heb je weer meer opties om jezelf buitenshuis te vermaken. Blijf veilig en geniet vanaf deze week onder andere van deze nieuwe titels in de bioscoop.

A Quiet Place Part II

A Quiet Place Part II van regisseur John Krasinski is het vervolg op de succesvolle horrorthriller uit 2018. De familie Abbott (Emily Blunt, Millicent Simmonds, Noah Jupe) heeft hun huis verlaten en moet de gevaren van de buitenwereld onder ogen komen. Het gevecht om te overleven moeten zij in stilte vervolgen nadat ze gedwongen worden zich op onbekend terrein te wagen. Ze komen er al snel achter dat de monsters die op geluid afkomen niet de enige dreigingen zijn die zich schuilhouden voorbij het zandpad.

Mandibules

Jean-Gab en Manu, beiden niet het grootste licht, vinden in de kofferbak van hun auto een gigantische vlieg. Het duurt niet lang voordat ze op het lumineuze idee komen het beest te trainen, in de hoop er bakken met geld mee te verdienen. Mandibules is de nieuwste film van Quentin Dupieux (Deerskin),koning van het absurdisme.

Chaos Walking

In een niet al te verre toekomst, ontdekt Todd Hewitt (Tom Holland) het mysterieuze meisje Viola (Daisy Ridley) dat op zijn planeet is gecrasht. Op deze planeet zijn alle vrouwen verdwenen en worden de mannen geteisterd door ‘The Noise’ - een kracht die ervoor zorgt dat alle gedachten van mannen voor iedereen te horen zijn. In deze gevaarlijke wereld wordt Viola’s leven bedreigd en Todd belooft haar te beschermen. Hiervoor zal hij zijn eigen innerlijke kracht moeten ontdekken en de duistere geheimen van zijn planeet moeten ontrafelen. 

Love in a Bottle

Liefde op het eerste gezicht bestaat. Soms kijken twee mensen elkaar aan en beseffen: dit is het. Zo ook bij Lucky (Hannah Hoekstra) en Miles (James Krishna Floyd), ook al hebben ze elkaar slechts vluchtig op het vliegveld gezien. Allebei haastig onderweg naar huis, omdat de wereld opeens in de greep van Covid is. En zo zit Miles in Londen en Lucky in Amsterdam. Beiden opgesloten in hun eigen huis, ver weg van elkaar. Het enige dat ze zeker weten, is dat ze elkaar willen leren kennen en dat ze een paar ongestoorde weken voor de boeg hebben om dat te doen. Hier begint hun liefdesgeschiedenis. Maar zal de relatie ook standhouden als ze straks weer uit hun online bubbel kunnen stappen?

DNA

Neige, gescheiden moeder van drie kinderen, bezoekt regelmatig Emir, haar Algerijnse grootvader die nu in een bejaardentehuis woont. Emir heeft haar als kind opgevoed en beschermd tegen haar moeilijke thuissituatie. De dood van haar grootvader leidt tot grote familieruzies en een diepe identiteitscrisis bij Neige. Gelukkig kan ze rekenen op de steun en humor van haar ex François en is ze meer dan ooit vastberaden om haar DNA beter te leren kennen.

Lourdes

Lourdes is een klein stadje in het zuiden van Frankrijk waar 160 jaar geleden de Maagd Maria verscheen aan Bernadette Soubirous. Nu is het een plek waar dagelijks duizenden pelgrims uit de hele wereld samenkomen in de hoop op een wonder. Zij strelen de grot van Lourdes en delen er hun dromen, hoop en verdriet. De Franse filmmakers Thierry Demaizière en Alban Teurlai volgen een aantal pelgrims op hun jaarlijkse reis naar de beroemde bedevaartsplaats en luisteren naar hun gefluisterde gebeden en hun door beproeving getekende levens.

Inner Landscape

Documentaire over de totstandkoming van de kameropera Si Fan, die in 2015 voor het Nieuw Ensemble werd gecomponeerd door de Chinese componist Guo Wenjing. In Si Fan (‘liefdesverlangen’) combineert Guo de traditionele opera van zijn geboortestreek Sichuan met zijn eigen muziek. “Ik denk niet na bij het componeren, maar volg mijn hart”, vertelt Guo tegen Ed Spanjaard, de chef-dirigent van het Nieuw Ensemble, die hem in China komt opzoeken om ingewijd te worden in de geheimen van de Sichuaanse opera. Ook Shen Tiemei, sterzangeres van de Sichuan-opera, komt aan het woord in deze zeer zorgvuldige film over de verschillen tussen Oost en West, traditie en de moderne tijd. Inner Landscape is het tweede deel van een vierluik, waarvan het eerste deel Gozaran – Time Passing, over de Iraanse componist Nader Mashayekhi, in 2011 op het IDFA in première ging.

Zwaar Verliefd! 2

Ruben en Isa zijn terug! In Zwaar Verliefd! 2 maakt romantiek plaats voor intimiteit, maar ook voor dagelijkse sleur. Isa en Ruben zijn nog steeds dolverliefd, maar hun verschillende achtergrond en interesses blijven hun liefde op de proef stellen.

Le milieu de l'horizon

In de zomer van 1976 heeft het platteland in een niet nader genoemde Franstalige regio te lijden onder extreme hitte en droogte. Voor de dertienjarige Gus is dit een leven veranderende periode. Terwijl zijn moeder het gezin verlaat voor een andere vrouw, komt Gus meer en meer in opstand tegen het werk dat hij moet doen op de boerderij. Terwijl de een ten prooi valt aan het noodlot, neemt de ander zijn of haar lot in eigen hand. Zal de regen verlossing brengen? Intens, broeierig coming-of-age-drama, gebaseerd op de gelijknamige roman van de Zwitserse schrijver Roland Buti uit 2013.

Aya and the Witch

Aya groeit op in een weeshuis op het Britse platteland, niet wetende dat haar moeder magische krachten bezat. Haar leven verandert drastisch wanneer een merkwaardig koppel haar adopteert en ze gedwongen wordt samen te leven met een egoïstische heks. Terwijl de koppige Aya beetje bij beetje de geheimen van haar nieuwe voogden ontraadselt, ontdekt ze een wereld van toverspreuken en -drankjes, maar ook een mysterieus lied dat misschien wel de sleutel is naar het vinden van de familie waar ze altijd zo naar heeft verlangd.