Uitslaande brand op vakantiepark Beekse Bergen

Jippie

Iets na 9 uur ontving de meldkamer de melding dat er brand in het hoofdgebouw van het vakantiepark van de Beekse bergen was onstaan. Oorzaak was een gaslek van de hoofdleiding. Gelukkig waren er rond dat tijdstip nog geen mensen in de winkel, restaurant of zwembad. Brandweer heeft meteen groot opgeschaald, was binnen 6 minuten ter plaatse.

Al snel bleek de brand zo enorm om zich heen geslagen te hebben dat het pand niet meer te redden viel. Omdat in de rook altijd schadelijke stoffen zitten heeft de brandweer besloten de brand gecontroleerd uit te laten uitbranden. Dat betekent ervoor zorgen dat de brand zich niet verder uit kan breiden en dat de opslag chloor en zwavelzuur tbv het zwembad veiliggesteld worden. Door veel water op het vuur aan te brengen ontstaat er juist meer rook en dus meer gevaarlijke stoffen in de omgeving.

De rook van deze brand bevat natuurlijk ook gevaarlijke stoffen. Maar gelukkig is deze niet vermengd met het giftige chloor en zwavelzuur uit de zwembadopslag. Omwonenden uit Goirle, Moergestel, Hilvarenbeek en Tilburg wordt geadviseerd bij overlast ramen en deuren te sluiten.

De brand woedt in het hoofdgebouw van het vakantiepark. Omdat de rook richting dunbevolkt gebied wegtrekt konden de gasten op het vakantiepark gewoon blijven. Ook de dieren van het safaripark zijn veilig en hebben minimaal last van de rook. Zowel Speelland als het Safaripark zijn gewoon open voor bezoekers.