Federer diep in de nacht alsnog door op Roland Garros

heywoodu

Voor tennisser Roger Federer leek zijn loopbaan wat Roland Garros betreft even als een nachtkaars uit te gaan, maar de als achtste geplaatste winnaar van 2009 herstelde zich diep in de nacht tegen Dominik Köpfer alsnog: de Zwitser stond op en zegevierde even voor één uur 's nachts met 7-6 (5), 6-7 (3), 7-6 (4), 7-5.

In de achtste finales speelt Federer tegen de als negende geplaatste Italiaan Matteo Berrettini. Die had het wat minder moeilijk in zijn derderondepartij, waarin hij de Zuid-Koreaan Kwon Soon-woo met 7-6 (6), 6-3, 6-4 aan de kant wist te schuiven.

Wereldranglijstaanvoerder Novak Djokovic staat zonder setverlies bij de laatste zestien, nadat de Litouwer Ricardas Berankis hem weinig dwars kon liggen: 6-1, 6-4, 6-1. Djokovic neemt het op tegen de pas 19-jarige Italiaanse revelatie van het toernooi, Lorenzo Musetti. De Grand Slam-debutant stuurde landgenoot Marco Cecchinato met 3-6, 6-4, 6-3, 3-6, 6-3 naar huis.

Ook de nummer drie van de plaatsingslijst, tigvoudig winnaar Rafael Nadal, is zonder setverlies door. De Spanjaard was de Brit Cameron Norrie met drie keer 6-3 eenvoudig de baas. Hij speelt hierna tegen het 18-jarige supertalent Jannik Sinner uit Italië, ook als 18e geplaatst. Sinner klopte de Zweed Mikael Ymer met 6-1, 7-5, 6-3 en zou het Nadal wel eens lastig kunnen maken.

Diego Schartzman (10) heeft eveneens nog geen set verloren, Philipp Kohlschreiber kon daar niks aan veranderen: 6-4, 6-2, 6-1. De Argentijn speelt in de achtste finales tegen een volgende Duitser, Jan-Lennard Struff, die met de 18-jarige qualifier Carlos Alcaraz een van de vele veelbelovende spelers uit het toernooi knikkerde: 6-4, 7-6 (3), 6-2.