Kunstenaar verkoopt onzichtbare sculptuur voor meer dan $18.000

Jippie

Een Italiaanse kunstenaar verkocht een onzichtbaar beeld voor meer dan $18.000 en moest de koper een certificaat van echtheid geven om te bewijzen dat het echt is, meldde de Daily Mail.

Salvatore Garau verkocht zijn stuk, getiteld "Io Sono" (ik ben), vorige maand aan een anonieme koper.

Het Italiaanse veilinghuis Art-Rite organiseerde in mei de verkoop van het 'immateriële' beeld met een geschatte waarde tussen $7.000 en $11.000.

"Het vacuüm is niets meer dan een ruimte vol energie, en zelfs als we het leegmaken en er is niets meer, volgens het onzekerheidsprincipe van Heisenberg, heeft dat 'niets' een gewicht", legde de in Sardinië geboren kunstenaar uit. "Daarom heeft het energie die door condensatie wordt omgezet naar kleine deeltjes, dat wil zeggen naar ons."

De 67-jarige legde in een video uit dat “je het niet ziet, maar het bestaat; het is gemaakt van lucht en geest. Het is een werk dat je vraagt om de kracht van de verbeelding te activeren, een kracht die iedereen heeft, zelfs degenen die niet geloven dat ze die hebben", vervolgde hij.

De sculptuur, bestaand uit "lucht en geest", is bedoeld om te worden opgenomen in een vierkant van 5 bij 5 voet en bedoeld om te worden tentoongesteld in een aparte ruimte zonder kunstmatige verlichting en klimaatbeheersing.

Garau verdedigde zijn onzichtbare kunst met een grandioze vergelijking: "Creëren we uiteindelijk niet ook een God die we nog nooit hebben aanschouwd?"