Koningin Máxima opent nieuwe pand Hesselink koffie

_UserName_ (Ferdy)

Koningin Máxima heeft vanmiddag het nieuwe pand van Hesselink koffie geopend. Het bedrijf dat al sinds 1885 in de familie is, is hiermee klaar voor de toekomst. Hesselink koffie begon in het centrum van Winterswijk, waar nog altijd een koffie-cafe zit. In 1922 namen de zoons van Hesselink het bedrijf over en werd gekozen voor verdere specialisatie van de koffie. Ik kan u zeggen, dat is ze anno 2021 goed gelukt.

Even leek het doek te vallen voor de gebroeders Hesselink in 1940, toen de koffievoorraad op ging tijdens de tweede wereldoorlog. Zij overleefden de oorlog en de koffiecrisis, maar al snel voltrok zich een nieuwe catastrofe: door de opkomst van supermarkten verloren zij veel klanten, veel kruideniers verdwenen. Dit werd opgevangen door de derde generatie klaar te stomen voor overname binnen de familie. Al snel vielen de vader en een oom weg, Jan Hesselink stond er alleen voor en ging een nieuwe uitdaging aan.

Naast de opkomst van supermarkten kwam ook de horeca weer op gang door toenemende welvaart. Dit bleek de sleutel tot het hedendaagse succes te zijn. Er werd meer dan ooit geproduceerd. Na een kort en onverwacht ziektebed nam de vierde generatie het bedrijf over. Deze kwam echter net uit de militaire dienst, gelukkig stond zijn moeder, die al langer in de branderij werkte, aan zijn zijde.

Inmiddels is Hesselink koffie niet meer regionaal, zijn er meerdere vestigingen in Nederland en een in het buitenland. Met het nieuwe pand hoopt Hesselink een nieuwe uitdaging aan te gaan: verduurzamen. Met het nieuwe pand gaat hij dit avontuur aan.

Het nieuwe pand van Hesselink koffie (Foto: _UserName_)
Het nieuwe pand van Hesselink koffie (Foto: _UserName_)