Sabalenka en Williams door op Roland Garros, Badosa maakt indruk

heywoodu

Tennisster Aryna Sabalenka staat in de derde ronde van Roland Garros. De als derde geplaatste Wit-Russische rekende in de tweede ronde af met haar landgenote Aliaksandra Sasnovich: 7-6, 6-3.

In hetzelfde achtste deel van het schema, waar toevallig alle drie Wit-Russische toppers in zijn geloot, ging ook Viktoria Azarenka een ronde verder: de veterane was met 7-5, 6-4 te sterk voor de Deense tiener Clara Tauson.

Serena Williams, dit keer als zevende geplaatst, had het zo nu en dan weer moeilijk, maar kreeg Roemeense Mihaela Buzarnescu - waar Arantxa Rus van verloor - uiteindelijk tot op de knieeën: 6-3, 5-7, 6-1.

Paula Badosa is weliswaar als 33e geplaatst, ze wordt bij de bookmakers gezien als een van de kanshebsters. Vorig jaar bereikte de Spaanse de kwartfinales, vorige maand kwam ze in Madrid tot de halve finales en ook nu maakt ze indruk: ze klopte eerst de Amerikaanse Lauren Davis en was vervolgens met 6-2, 6-0 te sterk voor de Montengrijnse Danka Kovincic.

Belinda Bencic kan alweer inpakken: de Zwitserse nummer tien van de plaatsingslijst ging met 6-2, 6-2 onderuit tegen de recentelijk wat weggezakte Russische Daria Kasatkina, die in 2018 de kwartfinales nog bereikte.