Van de Zandschulp sneuvelt op Roland Garros, Medvedev door

heywoodu

Voor tennisser Botic van de Zandschulp zit Roland Garros er na twee wedstrijden op. De tweede Nederlander op de wereldranglijst ging in de tweede ronde onderuit tegen de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina, die een comeback van Van de Zandschulp net op tijd stopte: 4-6, 4-6, 7-5, 6-2, 4-6.

De als tweede geplaatste Rus Daniil Medvedev opende matig tegen de Amerikaan Tommy Paul, maar kwam op gang en met met 3-6, 6-1, 6-4, 6-3. De Griek Stefanos Tsitsipas, als vijfde geplaatst, had het niet al te moeilijk met Pedro Martinez, die hij met 6-3, 6-4, 6-3 terug naar Spanje speelde.

Alexander Zverev (6) speelde opnieuw tegen een qualifier en wederom had hij het niet bepaald makkelijk. De Rus Roman Safiullin dwong de Duitser tot twee keer toe tot een tiebreak, maar daarin wist Zverev het dan weer wel af te maken: 7-6 (4), 6-3, 7-6 (1).

De Spaanse nummer twaalf van de plaatsingslijst, Pablo Carreño Busta, won met 2-6, 6-3, 6-4, 6-4 van de Frans-Mauritiaanse wildcardspeler Enzo Couacaud, terwijl de Noor Carsten Ruud (15) met 6-3, 6-2, 6-4 te sterk was voor de Pool Kamil Majchrzak.

Het toernooi is voorbij voor Roberto Bautista Agut uit Spanje. De nummer elf van de plaatsingslijst ging onderuit tegen de Zwitserse qualifier Henri Laaksonen, die met de 6-3, 2-6, 6-3, 6-2 zege voor het eerst in zijn loopbaan in de derde ronde staat op een Grand Slam-toernooi.