FOK! Wat een weer: het ergste hebben we wel gehad

Stephan (Stephan5)

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Ja!  

Ik denk dat we allemaal ons portie wel gehad hebben. Dagelijks worden we overspoeld met forse buien, maar dat levert soms ook fantastische wolkenluchten op. Als je er echter onder komt te zitten dan zijn de rapen gaar. Er gebeurde weer van alles wat gisteren. Een ingedraaid front bracht erg veel regen in het noorden van ons land. Terschelling kwam met 28 mm op de proppen en Den Helder, normaal heel droog dit jaargetijde, deed met 24 mm nauwelijks onder. Ook in Friesland viel zo'n 10 tot 20 mm. 

In de rest van het land draaide het om veel en zware buien. Het kwam daarbij op veel plaatsen tot onweer en hagel en soms ook veel regen. In Nijverdal was er sprake van veel schade door de wind. Of het een windhoos was of een downburst moet nog uitgezocht worden. Waar zeker wel een windhoos is geweest is in Borken. Net over de grens in Duitsland. Daar zijn ook beelden van.

In het westen van het land viel het relatief wel mee met de buien, maar ook daar bleef het niet overal droog. Toch scheen ook de zon af en toe.

Vandaag opnieuw een wisselende dag. Hier en daar breekt de zon door, maar er trekken ook nog enkele buien over het land. In de middag raakt het echter geheel bewolkt en vanuit het noorden gaat het dan ook wat aanhoudender regenen. In het zuiden schijnt de zon het langst. De maxima liggen tussen de 13 graden in de noordelijke provincies tot 15 in het zuiden. Er staat een matige westelijke wind.

En dan is het wel even mooi geweest he? Morgen zien we het aantal buien al afnemen en ook duidelijk minder actief worden. Droog blijft het dan nog niet. Het kwik loopt ook iets op tot rond de 17 graden.

En dan gaan we vertrekken voor een serie droge dagen. De zon krijgt steeds meer ruimte en elke dag wordt het wat warmer. In het weekend kan dan al 20 tot 22 graden worden. Mogelijk wordt het daarna nog warmer, maar dat is nog onzeker.

Nog even doorbijten dus.

Tot ziens!  

Zaandam mooi weer (Foto: Charged)
In Zaandam was het vandaag mooi weer en viel het met de buien erg mee. (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.