FOK! Wat een weer: buien, mogelijk met onweer en hagel

_UserName_ (Ferdy)

weerbanner (Foto: FOK.nl)

In het noorden is het bewolkt en valt er vooral vanochtend buiige regen. In het midden en zuiden schijnt de zon af en toe maar komen er ook enkele buien voor, langs de kust mogelijk met onweer. In de loop van de ochtend en in de middag ontstaan er veel meer buien, die vooral verder landinwaarts gepaard kunnen gaan met onweer, hagel en windstoten tot 60 km/uur. De maxima liggen rond 14°C. De wind komt uit zuidwest tot west en is matig, aan de kust (vrij) krachtig.

In de nacht naar woensdag is het half tot zwaar bewolkt met vooral in het midden en zuiden nog een enkele bui. De minima liggen rond 8°C. De wind is zuidwestelijk, overwegend matig.

Woensdag overdag is het wisselend bewolkt met vooral in de zuidoostelijke helft enkele buien. In de loop van de ochtend raakt het in het noorden bewolkt en gaat het regenen. De regenzone trekt langzaam zuidwaarts. De maxima liggen tussen 12°C in het noordelijk kustgebied en 15°C in het zuiden. De wind is zuidwest tot west, matig, aan de kust (vrij) krachtig, in het Waddengebied in de ochtend eerst hard. In de middag draait de wind aan de kust naar noordwest. (bron: KNMI)

DJMO aan de wandel (Foto: DJMO)
Waarom er omheen lopen als je...

Wandelen deel 2 (Foto: DJMO)
...Als je er ook overheen kan. (Foto's DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.