Heemskerk en Kromowidjojo in de top op 100m vrij

heywoodu

Op het Europees kampioenschap zwemmen in Boedapest hebben Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo vrijdagochtend weer indruk gemaakt. In de series van de 100m vrije slag lieten ze beiden zien volle bak mee te doen om goud.

Heemskerk was met 53,84 seconden de snelste van alle 69 deelneemsters, Kromowidjojo had exact twee tienden van een seconde langer nodig en noteerde de derde tijd - de Britse Anna Hopkin zat er met 53,94 exact tussenin. Kim Busch was met 54,62 goed voor plek veertien, maar doordat ze de derde Nederlandse was gaat een plek in de halve finales aan haar voorbij.

Op de 50 meter schoolslag wist Arno Kamminga zich met zijn 27,36 seconden voor de halve eindstrijd te plaatsen, als elfde. Caspar Corbeau noteerde met 27,76 de gedeeld twintigste tijd en heeft hooguit nog een miniem kansje op de halve finales als een van de reserves.

Marrit Steenbergen bleef op de 200 meter wisselslag een seconde boven haar inschrijftijd. Met 2:15,67 noteerde ze de 24e tijd, wat door de regel van maximaal twee deelneemsters per land in de halve finales opvallend genoeg nog goed was voor een positie als tweede reserve.