Zhou wint eerste F2-race Monaco

heywoodu

Zhou Guanyu heeft in Monaco de eerste sprintrace van de Formule 2 in het prinsendom gewonnen, na een niet al te spannende race. Zaterdag wordt het een vroegertje: om 08.20 uur gaat dan de tweede sprintrace van start, de hoofdrace wordt na de kwalificatie in de Formule 1 verreden.

De poleposition was, vanwege de reversed grid-regels, voor Zhou Guanyu, met Uni-Virtuosi-teamgenoot Felipe Drugovich naast zich. Christian Lundgaard vertrok vanaf plek drie, naast Roy Nissany en voor Ralph Boschung en Jüri Vips.

Lundgaard wist bij de start langs Drugovich te gaan, Theo Pourchaire - de snelste in de kwalificatie - schoof van de tiende plek door naar plaats acht. Robert Shwartzman zette zijn slechte seizoensstart voort: hij kwam al snel in aanraking met de vangrails en moest een nieuwe voorvleugel halen.

Richting de helft van de race begon de auto van Lundgaard alsmaar meer rook te spuwen en niet veel later zette de Deen 'm dan ook maar aan de kant. Met een goede vijf ronden te gaan werd de boel geneutraliseerd: Gianluca Petecof parkeerde zijn bolide ietwat te grof tegen de vangrails.

Ook na de herstart kwam Zhou's derde overwinning van het jaar niet meer in gevaar. Drugovich kon hem niet bedreigen, maar pakte wel een prima tweede plek. Nissany kwam niet ruim twee jaar F2 niet verder dan een achtste en twee tiende plekken, maar eindigde nu als derde.

Richard Verschoor en Bent Viscaal eindigden als dertiende en veertiende.