Uitslag Willem II - RKC

H.Vviv

Willem II heeft een belangrijke zege in de strijd tegen degradatie geboekt. In de Brabantse derby tegen RKC wonnen de Tilburgers met 1-0. Bij het duel tussen Willem II en RKC waren 2.000 toeschouwers aanwezig.

Willem II had in de eerste helft de beste kansen van de wedstrijd. Sven van Beek was na een half uur dicht bij de 1-0, maar zijn kopbal eindigde op de lat.

Vangelis Pavlidis maakte tien minuten na rust het enige doelpunt van de wedstrijd. De Griekse spits schoot in eerste instantie tegen zijn ploeggenoot Wriedt aan, maar in de tweede instantie wist hij te scoren. Willem II kreeg ook daarna de beste kansen van de wedstrijd, alleen de Tilburgers hielden het spannend door de kansen niet af te maken. In de slotfase was er nog een klein offensief van RKC, maar echt gevaarlijk werd de ploeg uit Waalwijk niet.

Dankzij de overwinning staat Willem II steviger op de vijftiende plaats. De ploeg van coach Zeljko Petrovic heeft nu drie punten voorsprong op nummer zestien VVV-Venlo, dat zaterdag in actie komt tegen Sparta Rotterdam.

Willem II

1 - 0

RKC Waalwijk

 54' Pavlidis    
 
 Gele kaart: Pavlidis, (Willem II), Anita, Anita, (RKC Waalwijk)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 2.000
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Muric
Owusu (v.d.Bogert/72)
v.Beek
Holmén
Köhn
Saddiki (Spieringhs/ 77)
Trésor (Köhlert/77)
Llonch
Nunnely
Wriedt (Selahi/87)
Pavlidis
  Lamprou
Bakari
Meulensteen
Touba
Lutonda
v.d.Venne (Damascan/83)
Anita
Tahiri (Sow/71)
Daneels (Nieuwpoort/70)
Oosting (Ngonge/70)
John (Azhil/46)