Lijk in staat van ontbinding op bijrijdersstoel: automobilist aangehouden in Spanje

Jippie

In het noordoosten van Spanje werd een Zwitserse chauffeur gearresteerd met een lijk op de passagiersstoel. Na een politiecontrole aan de grens met Frankrijk, reed hij donderdag de verkeerde kant op en werd hij aangehouden na een ongeval in de buurt van Girona, zo meldde de Spaanse politie.

De 66-jarige reed oorspronkelijk richting Frankrijk toen hij een politiecontrole zag bij een grensovergang. Een Catalaanse politiewoordvoerder zei dat de bestuurder zich omdraaide en in de verkeerde richting terugreed op de tegenoverliggende rijstrook van de Spaanse snelweg, waarbij hij alle signalen negeerde om te stoppen.

Na ruim 30 kilometer te hebben spookgereden nam de man een afslag van de snelweg en raakte kort daarna betrokken bij een ongeval op zo'n twintig kilometer van Girona. Toen de politie zijn auto onderzocht, vonden ze het dode lichaam van een oudere man in vergevorderde staat van ontbinding, met gemummificeerde handen, op de passagiersstoel. De agenten hebben een nader onderzoek ingesteld. Hierbij werd duidelijk dat de man op reis was met het lichaam van zijn partner, een 88-jarige Zwitser die twee of drie weken geleden is overleden. Het lichaam, bedekt met een deken, vertoonde geen sporen van geweld. De chauffeur heeft volgens de rechercheurs met het lijk door Spanje rondgereden.