FOK! Wat een weer: droog met af en toe de zon

_UserName_ (Ferdy)

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vanochtend trekt de meeste bewolking en lichte regen noordoostwaarts weg. De rest van de dag is er af en toe zon en blijft het overwegend droog. Later op de avond trekt een regenzone van west naar oost over het land. De middagtemperatuur ligt tussen 11°C op de Wadden en lokaal 16°C in het zuiden. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. Tijdens passage van de regenzone is er met name in het zuiden en zuidwesten kortdurend kans op windstoten tot 75 km/u.

In de nacht naar zaterdag trekt de regen weg naar Duitsland, maar vanaf de Noordzee trekken buien het westen van het land binnen. Bij de buien is er kans op hagel en onweer. De minima liggen rond 4°C. De west- tot zuidwestenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Zaterdag overdag trekken de buien oostwaarts. Lokaal komt er onweer voor en valt er hagel. Vanaf het einde van de middag wordt het van het westen uit droog en klaart het op, al neemt de hogere bewolking van het westen uit snel weer toe. De middagtemperatuur wordt ongeveer 8°C. De westenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft. Vanaf de middag neemt de wind af naar matig. In de avond draait de wind naar zuidwest. (Bron: KNMI)

 

De zon doet zijn best op de Hoge Veluwe (Foto: DJMO)
De zon doet zijn best op de Hoge Veluwe (Foto: DJMO)
Amsterdams water op een mooie dag (Foto: DJMO)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.