Waarschuwing voor plaag giftige tunnelwebspinnen na overstromingen Australie

Jippie

Na de zware regenval en overstromingen in Australië waarschuwen experts voor een plaag van giftige tunnelwebspinnen in de metropool Sydney.

Tim Faulkner, manager bij het Australian Reptilepark, zei dat het aankomende warme weer en de hoge luchtvochtigheid perfecte leefomstandigheden zijn voor de tunnelwebspin. Door de overstromingen in de regio rond Sydney hebben de dieren hun traditionele leefgebieden verlaten en hun toevlucht gezocht in drogere gebieden. Falkner: "Helaas zou dit kunnen betekenen dat ze heel snel hun weg naar appartementen en huizen zouden kunnen vinden."

Trechterwebspinnen zijn bijzonder gevaarlijk
In de afgelopen dagen zijn er al afbeeldingen van duizenden spinnen op internet verspreid, die dicht bij hekken en gebouwen kropen terwijl ze op de vlucht waren voor het water.

De Australische tunnelwebspinnen behoren tot de meest giftige spinnen ter wereld en komen voornamelijk voor in de regio Sydney. Tot op heden zijn 13 sterfgevallen als gevolg van spinnenbeten in trechterweb geregistreerd. Er zijn geen sterfgevallen bekend sinds de introductie van een tegengif in de vroege jaren tachtig.